Upptäck vårt avlånga land

När det kommer till semester och liknande är det många som längtar utomlands till varma dagar och vidsträckta sandstränder. Men idag vill vi slå ett slag för att också semestra hemmavid. Vårt avlånga land har mycket att erbjuda och du skulle säkert inte ångra det om du gav det en chans.

Men vad ska man då göra? Det beror på en rad olika saker. Var reser du ifrån? Hur reser du? Hur många dagar tänker du vara borta? Kanske kan det vara bra att boka boende innan du åker så att du slipper oroa dig över det?

Om vi tar en roadtrip som exempel. Det är väldigt härligt att ge sig ut på vägarna, men det kan vara bra att ha ett hum om var man vill åka eller om det är några speciella platser man vill besöka. Då Sverige är ett så vackert land så är det ju omöjligt att kunna tipsa om alla de fantastiska platser som finns i vårt avlånga land. Men en del av landet som är lite bortglömd ibland är de norra delarna och därför tänkte vi tipsa om några av våra smultronställen.

Världsarvet Laponia i Lappland är en av dessa platser som alla borde besöka någon gång. De fyra nationalparkerna Sarek, Muddus, Padjelanta och Stora Sjöfallet och även två naturreservat gör att det här verkligen är en plats du bör uppleva.

Längre ned i landet vid Ångermanlandskusten ligger den så kallade Höga Kusten och även denna plats är väl värd ett besök. Den magnifika landhöjningen (den största i världen) har gjort att landskapet blivit särskilt dramatiskt och gör naturen väldigt häftig och omväxlande. Har du aldrig varit där är det väl värt ett besök.

Detta är bara två av de platser som är väl värda ett besök i de norra delarna av Sverige. Så gå ut på Google och leta dig fram. Vem vet vilka fler fantastiska platser du hittar.