Tips för studenten

Sommaren närmar sig med stormsteg och för de som ska studenten är det en tid av glädje och spänning inför det som komma skall. Vi som redan passerat denna milstolpe kan skriva under att examen är en fantastisk dag som man troligtvis kommer minnas så länge man lever.

Det finns mycket att tänka på inför den stora dagen. En av de populäraste traditionerna är att åka på lastbilsflak runt om staden och sjunga ut sin glädje över att man äntligen ska ta klivet ut i vuxenvärlden. Här kan det vara bra att vara ute i god tid så man får tag i en lastbil. Speciellt i de större städerna är det många som tar studenten samtidigt och det kan därför vara svårt att få tag i en ledig lastbil. Var också noga med vem som kär lastbilen och att allt går rätt till. Det finns regler man bör följa, speciellt för dig och dina vänners bästa.

När det kommer till själva firandet väljer du helt själv hur uppstyrt det ska vara. Kanske räcker en middag med de närmaste eller också en jättefest för hela klassen. Precis som med lastbilen kan det vara smart att försöka få tag i ett ljudsystem eller liknande i god tid så ni kan ha bra musik på plats och dansa hela natten lång.

Stämningshöjare som ballonger eller konfetti kan också vara kul att ha och behöver inte kosta så mycket heller. Kanske kan ni i klassen hjälpas åt och bekosta kalaset?

Se bara till att du tänker igenom hur mycket du eller din familj har råd att spendera. Det är lätt att kostnaderna skenar iväg om man inte är försiktig. Studenten ska vara en glädjens dag och det är därför extra jobbigt om det skulle bli några problem.