Sommaren är kort

Sommaren är kort är en klassisk låt av Tomas Ledin, men det stämmer också i vissa avseenden in på den svenska sommaren. Man kan de förlänga sommaren, eller i alla fall njuta mer av de regniga dagarna om man förbereder sig.

Om du i ett år har laddat för sommar, sol och semester kan det vara en stor besvikelse när regnet börjar smattra mot fönstret. Ett tips är därför att innan semestern tänka ut aktiviteter som man kan göra även om det regnar och är dåligt väder.

Att gå på museum, spela sällskapspel eller se på tv-serier är aktiviteter som fungerar perfekt för en regnig dag. Om du har några aktiviteter på lager behöver därför inte en regnig bli en katastrof utan snarare något som känns roligt.

Om du ändå vill ge dig ut så är detta inte heller något problem. Ordspråket lyder: ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Detta är något du verkligen bör ta till dig inför sommarens gråare dagar. Se till att ha en bra regnjacka, ett par rejäla stövlar och ett paraply hemma så är du redo för alla möjliga väder. Om du inte är rädd för att bli blöt kan man ju egentligen göra samma saker som när det inte regnar. Fiska, spela fotboll, promenera. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Sedan finns ju också klassikern shopping. Oavsett om du gör online eller i butik så har de öppet oavsett väder.

I värsta fall kan  du fortsätta titta runt på internet efter texter likt denna för att hitta ännu mer tips. Och rätt vad det är har du fått ytterligare några minuter att gå.