Så får du till läpparna

Läpparna är en del i vårt ansikte vi oftast inte lägger så stor vikt vid, men det gör faktiskt stor skillnad för ditt ansikte och makeup. Idag tipsar vi om hur du kan sminka och vårda dina läppar på bästa sätt!

Fyllighet

Om du har rätt små läppar och önskar att de ser mer fylliga ut kan du använda produkter med plumping effekt. Det de gör är att öka blodcirkulationen i dina läppar vilket gör att de faktiskt blir något fylligare. Skrubba också gärna dina läppar innan du applicerar något på dem, det gör att döda hudceller tas bort och cirkulationen ökar. Du kan även använda en läppenna, applicera över hela läppen och måla även lite utanför läppen där du önskar att de ser lite större ut, applicera sedan läppstift innanför. Applicera lite highlighter ovanför amorbågen för en mer ”plutig” look.

Läppstift

Det är viktigt att återfukta dina läppar med ett serum eller balsam.  När det kommer till läppstift finns det matta och mer glansiga. Fördelen med matta är att de håller bättre men kan torka ut till skillnad mot glansiga som istället inte håller lika länge. Fundera vad som passar dig bäst, du kan ju alltid bättra på läppstiftet under dagen om det skulle behövas. För att applicera kan du antingen använda pensel, fingret eller läppstiftet. Välj det du tycker känns bäst, tänk dock på att det kan bli lite klumpigt med läppstiftet.

Sätt sedan en servett mot dina läppar för att pressa ur olja. Applicera sedan ett till lager läppstift, nu kommer det fästa än bättre! Slutligen, borsta på ett transparent puder över läpparna som för att färgen sitter kvar på läpparna.

För att få till den där sista touchen kan du ta concealer och applicera runt läppstiftet, då kommer dina läppar verkligen fram då linjen blir skarpare.