Musik som livsstil

 

Musik har alltid haft en influens på människors yttre såsom klädstil, frisyrer, smink och till och med våra bilar. Oftast var det ungdomar som gick i bräschen för att leva livsstilen fullt ut, men numera finns även fans och musikälskare som följer sina idoler och deras musikstilar långt upp i åldrarna. Vi minns rockabillyn då Elvis Presley satte agendan för hur du skulle se ut. Du skulle ha brylkräm i håret, jeans och skinnjacka. Sedan kom nya stilar såsom flower-power-och modsvågen, punken, hiphopen, hårdrocken, grungen och housemusiken. Idag finns det flera olika stilar och subkulturer samtidigt, vilket inte var så vanligt under de tidigare årtiondena.

Musik som mode

Under 70-talet förfasade sig föräldrar över ungdomar som färgade håret och sprayade det till en tuppkam. De piercade sig och lyssnade på Sex Pistols. Punken var född! På 80-talet kompletterades det svarta med pastellklädda popmusiker som låg på topplistorna tillsammans med långhåriga hårdrockare. Hiphopare rappade så att de tunga guldsmyckena rasslade och grungen hade sin tillbakalutade slackerstil. Gillar du en viss typ av mode så hittar du det enkelt. Du kan köpa detta på nätet. Vare sig du gillar K-pop, death-metal eller olika typer av americana, så finns det intressanta sidor att hitta. Olika stilar inom just americana, eller den klassiska rockstilen, finns att hitta på Hepcat.

Musik som berikar livet

De flesta håller med om att musiken berikar våra liv på olika sätt. Vi lyssnar på musik när vi tränar, när vi deppar och när vi vill dansa. Numera finns flera olika festivaler att gå på, där alla kan hitta det de gillar. Särskilt just Lollapalooza-festivalen, som är en trendsättande festival och äger rum även i Stockholm. En annan klassiker för dig som älskar musik är att hålla koll på den populäraste musiken i Sverige just nu. Där kan du se om dina favoriter seglar upp och kniper en förstaplats, eller om du hittar något nytt som förgyller vardagen.