Ingen sorg i Sommargöteborg

Sommaren är äntligen här och Sveriges näst största stad är ett självklart besöksmål för många semestersvenskar. Liseberg är ett av de populäraste besöksmålen och det är lätt att förstå varför.

Sedan 1923 har denna nöjespark roat så väl göteborgare som andra besökare. Från Sverige men också resten av världen. Om du har vägarna förbi i sommar är parken väl värd ett besök, speciellt om du har med dig barn eller själv älskar karuseller med mera.

Ett annat evenemang som drar enormt med människor till Göteborg är fotbollscupen Gothia cup. Det är världens största ungdomscup och en riktigt folkfest, speciellt om du gillar fotboll. Där kan du se många av framtidens stjärnor då många storlag är där med sina ungdomslag.

Det är dock svårt att prata om Göteborg utan att nämna Håkan Hellström. Stadens stora son liv är tätt sammanflätat med Göteborg, något som inte minst märks i låten ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. I sommar  ger sig Håkan ut på Sverigeturné. Turnén har fått namnet ”Rullande åska” och avslutas 28:e och 29:e juli med spelningar på Ullevi i  Göteborg. Det kommer nog bli en magisk upplevelse så om du inte köpt biljetter är det nog dags att göra slag i saken.

Om du kommer från andra delar av landet för att gå på konserten kan det vara bra att boka hotellrum i god tid. Det finns många bra hotell i Göteborg som du kan bo på.

Detta är bara en bråkdel av allt som Göteborg har att bjuda på i sommar. Vad säger du? Visst blir det ett besök i Göteborg i sommar?