Höga Kusten

 

Högakusten är det perfekta sommar äventyret, den fantastiska naturen passar den enskilda såväl som barnfamiljen.  Här kan du vandra och bo i ett bedårande naturlandskap med en gedigen historia.

Högakusten är ett eget litet paradis på jorden, här finns allt man kan önska sig. Vita stränder, fina kust byar, trollbindande vandringsleder, höga berg och en fantastisk skärgård.

Utöver alla ovannämnda attraktioner kan man också besöka Hemsö-Fästing för lite spänning under jorden. Bomber, granater, kungar och spioner är alla huvudrolls innehavare i denna historiska, spännande och verklighetsbaserade berättelse med anor från kalla kriget. Hemsö-Fästing är en av Europas största försvarsanläggningar.

Semestrar du med barnen kan du passa på att besöka Technichus som är en anläggning som erbjuder massor av spännande, unika, och underhållande aktiviteter för alla i familjen. Technichus har som ambition att väcka intresset hos barn och vuxna för naturvetenskap och teknik, här blir avancerad och komplicerad teknik intressant och roligt.

En annan omåttligt populär attraktion är Via Ferrata bergsklättrings center som ligger alldeles vid Technichus, här kan alla mellan 40-140 kg klättra. Har man barn med sig så är reglerna max ett barn per vuxen av säkerhetsskäl, och man ska vara medveten om att lederna är inte anpassade för barn och därför krävs det extra mycket hjälp och uppsikt av den ”medklättrande” föräldern. På Via Ferrata kan du välja 4 olika leder att klättra på, lederna är indelade i olika svårighetsgrader så hör dig för väl med arrangörerna innan du ger dig ut på någon led, för att få den trevligaste upplevelsen.

Ja möjligheterna är obegränsade i Högakusten, på turistbyrån hittar du massa mer information om allt man kan uppleva i Högakusten och även tips på boendemöjligheter som stugor, campingar, och hotell.

Trevlig sommar!