Hero Shooters en ny spelgenre

Under maj månad 2016 såg man uppkomsten av en helt ny typ av spel. I sin helhet så är den inte allt för ny men vad den la på bordet var annorlunda Detta är Hero shooter genren.

Denna genre kombinerar några element ur några andra genrer. Den tar det action fyllda och den höga hastigheten ifrån första person skjutspel med användandet av unika färdigheter som karaktärerna i spel som League of Legends. Detta kombineras i ett paket och det är så en ny karaktär skapas.

Hero shootern tar mycket inspiration av en tidigare variant som kallas för Class shooter och den grundande byggstenen för den genren är Team Fortress 2. I det spelet tar man på sig en av 3 roller. Offensiv, defensiv eller support, dessa tre roller hade sedan tre olika klasser som man fick välja mellan och under spelets gång kunde man byta till en annan klass om man ville eller kände behovet.

Det som gjorde att Team Fortress 2 unikt var att varje klass hade en varierad arsenal av vapen och föremål som bidrog till att deras redan befintliga förmåga fick andra egenskaper. Detta ledde till att man hade olika saker för att använda olika taktiker.

Hero shootern tar med detta som grundkoncept men istället för att vapnet avgör så har du precis som med MOBA spelen en färdig uppsättning av förmåga och färdigheter. Vissa av spelen låter dig ändra vissa saker för att förändra hur vissa av dina förmågor fungerar.