Golf – en sport som passar alla

Golf är en sport med stora möjligheter att nå ut på bred front. Tack vare de enkla och intuitivt förståeliga reglerna är grundkonceptet i golf något som de allra flesta kan ta till sig. Det gäller förstås att få bollen att förflytta sig från utslagsplatsen till det lilla hålet på green.

En fördel med golf är att du kan själv anpassa vilken nivå du vill lägga dig på. Det betyder att du som vill göra en proffssatsning med hårdträning kan göra det – precis som du som endast tycker om att ta någon runda då och då kan göra det på samma villkor. Med hjälp av handicapsystemet kan ni till och med tävla mot varandra, vilket gör golf till en ypperligt social sport.

En av de största missuppfattningarna rörande golf är att det skulle vara en sport för en särskild samhällsklass i samhället. Ibland hörs det röster som ser golf som en sport för välbärgade spelare. Det stämmer inte alls. Visst har golf traditionellt varit förknippat med dyra golfklubbar och exklusiva medlemskap, men det har börjat luckas upp rejält. Numera går det att gå med i en golfklubb till relativt låga priser och det ger dig möjlighet att spela på golfbanor precis som alla andra. Dessutom finns det också möjlighet att köpa högkvalitativ golfutrustning till lägre priser. Det öppnar upp för ännu fler som vill lära sig att spela golf.

När du börjar spela golf kan det vara bra att träna först och även ta lektioner. Även om vem som helst kan ta sig igenom en golfrunda brukar det vara roligare att slippa göra det på extremt många slag. Med hjälp av en golfrange kan du träna dina utslag och se till att utveckla dina slag. Det gör att du har möjlighet att slå ännu längre, vilket underlättar när det kommer till att gå en runda på en riktig bana senare.