En ny säsong tar sin början

Vi är mitt uppe i den svenska sommaren och många passar på att njuta av det fina vädret och en skön ledighet. Men när vi nu går in i augusti är det inte länge kvar innan de stora fotbollsligorna drar igång runt om i Europa. För många människor i vårt avlånga land är detta ett av årets höjdpunkter.

En av de populäraste ligorna i Sverige är den engelska Premier League. Vad detta beror på är så klart svårt att säga. Men en stor anledning kan nog vara de Tipsextra sändningar som var vanliga förr om åren. Under en period sändes det väldigt mycket engelska ligamatcher vilket gjorde att många tidigt fick en relation till engelska lag.

Det är därför många som ser fram emot den nya säsongen. Att se på fotboll med sina vänner, kanske ta en öl och heja fram sitt lag till seger är något som många uppskattar. När man tar på sig sitt favoritlags tröja blir man en del av någonting större. Man får en identitet. Man blir ett fan.

Därför ser många nu fram emot den stundade säsongen i England. Fjolårets säsong vanns av Chelsea. Dock återstår det att se om de kan upprepa förra årets resultat. Med tanke på den kapprustning som skett mellan Premier League-lagen. Storlag som Arsenal, Manchester United, Liverpool och Manchester City har alla gjort många värvningar och siktar nu på att knipa guldet framför de andra lagen.

Och det är inte bara på spelartruppen som har breddats. Det finns också många andra exempel på hur fotbollskarusellen snurrar snabbare och snabbare. Vem vet var detta ska sluta. Oavsett har vi nog en spännande säsong att se fram emot.