Cykel, en skön träning

Du kanske letar efter en ny fritidssysselsättning och vi skulle vilja peka på cykel som en skön träning för både dig och din familj. Det finns stora fördelar med att använda sig av cykel, framförallt så får du motion men du släpper ut mindre avgaser och är fantastiks miljövänlig.

Köpa cykel

Att köpa sin första cykel kan vara en hel vetenskap idag. Utvecklingen har gått framåt även får tvåhjuliga fordonet cykel. Det kan alltid vara en fördel att klämma och känna och framförallt prata med personal som kan detta med cykel. På Ö-viks Cykel & Fritid så finns det duktig personal som kan vägleda dig i valet av cykel. De har även en serviceverkstad som kan ställa i ordning din nya cykel exakt som du vill ha den samt serva den framöver.

Ut och cykla

Det är något speciellt att ge sig ut på cykel, sommaren är ju självklart den bästa tiden för att vara ute och cykla. Oavsett om man ger sig ut själv eller tillsammans med andra så får man både träning och en naturupplevelse när man är ute och cyklar. Om du bestämmer dig för att aktivt cykelträna så har tidningen Aktiv Träning ett träningsprogram som du kan titta på och använda dig av.  Speciellt om du inte tränat med cykel så kan det vara bra att veta hur man ska börja.